Eiger Ultra Trail 2020 – MST Edition

De Eiger Ultra Trail lopen: deze zomer nog!

Goed nieuws komt er uit de landen om ons heen met betrekking tot het reizen en de mogelijkheden om in de bergen actief te zijn. Zwitserland is daarbij vooruitstrevend en gaat ook weer wat kleinschalige evenementen toestaan. Hiet zitten nog wel wat restricties aan, zodat de Eiger Ultra Trail organisatie nog geen evenement, in welke vorm dan ook, kan draaien. In ieder geval gaan op 6 juli de grenzen open. En zijn we in samenwerking met de organisatie van de Eiger Ultra Trail gaan kijken naar de mogelijkheden om, kleinschalig, de Eiger Ultra Trail te organiseren. En hier hebben we een tof concept voor gevonden!

Eiger Trail 35km of Eiger Ultra Trail 51km

Op vrijdag 17 juli organiseren we voor deelnemers de Eiger 35km Trail. Op zaterdag 18 juli organiseren we de Eiger Ultra 51 km Trail. Op beide afstanden is plaats voor maximaal 25 deelnemers.

Programma
We treffen elkaar op donderdagmiddag 16 juli in Grindelwald. We maken een verkennende bergwandeling en verzorgen, in samenwerking met de Eiger Ultra Trail organisatie, de ‘racebriefing’. Daarbij krijg je uitleg over het parcours, de verzorging onderweg (deels vanuit MudSweatTrails en deels vanuit de berghutten), veiligheidsinstructies en ontvang je van ons ook de tracker en startnummer die je gebruikt tijdens je ‘race’.

Op vrijdag 17 juli starten de 35 km lopers. De 51 km lopers genieten een rust dag en hebben uiteraard de mogelijkheid om de 35 km lopers te supporten en / of de Zwitserse bergen verder te ontdekken.

Zaterdag 18 juli zijn de rollen omgedraaid. De 51 km lopers staan aan de startlijn en de 35 km lopers hebben nu de mogelijkheid te herstellen, te supporten of de bergen in te trekken.

Bij beiden afstanden kun je op onze support rekenen op een aantal punten op het parcours. Je ontvangt een tracker van ons zodat we (en het thuisfront) je gedurende de race kunnen volgen. Aan de finish (in het dorp van Grindelwald) ontvang je van ons een unieke finishersmedaille.

Zondag 19 juli sluiten we met elkaar af met een gezellige brunch (in de buitenlucht).

Kleinschalig, maar wel met een groepsgevoel
Met deze opzet is het mogelijk om het originele parcours van de Eiger Trail 35 km en de Eiger Ultra Trail 51km te lopen. Het gezamenlijke gevoel van aan de startlijn staan te ervaren. En de finishervaring met elkaar te delen!

Reisvoorwaarden Eiger Ultra Trail – by MudSweatTrails:

MudSweatTrails heeft met de Eiger Ultra Trail 2020 – de MST edition een pakket samengesteld dat past bij de actuele situatie rondom Covid-19.  Het maakt het deelnemen aan een bergrace mogelijk, waarbij het karakter zeer kleinschalig is en er verdere richtlijnen met de deelnemers worden afgestemd.  Meer informatie over het aanbod is terug te vinden op: www.mudsweattrails.nl/eiger_ultra_trail_2020_mst_edition/

DEELNEMER EN AANSPRAKELIJKHEID

– Elke deelnemer aan deze reis dient te beschikken over een goede conditie. En dient ervaring te hebben met het lopen in off-road terrein (heuvels, smalle paden, oneffenheid, modder etc.). – De deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De reisorganisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

– MudSweatTrails is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

GELDIGHEID

– Deze aanbieding is geldig tot en met 17 juni 2020 of tot het maximum aantal deelnemers is bereikt.

– Het minimum aantal deelnemers voor doorgang van de reis is 15 groepsleden.  Peildatum, tevens de datum dat we hierover met de deelnemers communiceren, is 18 juni 2020.

ANNULERING

– Annulering van deze reis door de deelnemer is mogelijk tot en met 30 juni 2020 met 50% restitutie. Na die datum vindt bij annulering geen restitutie meer plaats.

– Een wijziging (naam of afstand) kan tot en met 10 juli worden doorgevoerd.

– In geval van extreme (weers-)omstandigheden is MudSweatTrails gerechtigd de race te verplaatsen of te annuleren. Er vindt dan geen restitutie van het deelnamepakket meer plaats. Er bestaat dan ook geen recht op vergoeding van (im)materiële schade.

– Aanbevolen wordt een reisverzekering af te sluiten in het geval zich een blessure of andere aangelegenheid voordoet die de deelname onmogelijk maakt. Advies is de voorwaarden te controleren bij je verzekeraar.

VERVOER EN ACCOMMODATIE

– De reis (auto / trein / vliegtuig) naar Grindelwald vindt op eigen gelegenheid plaats.

– Wijziging of annulering van de door de reiziger geboekte reis (autoreis / treinreis / vlucht) vindt buiten de verantwoordelijkheid van MudSweatTrails plaats. Restitutie op het geboekte reispakket is dan ook niet mogelijk. Advies is een reisverzekering inclusief annuleringsverzekering af te sluiten.

– De verblijfsaccommodatie in Grindelwald e.o. wordt door de deelnemer zelf geboekt.

– Wijziging of annulering van de door de reiziger geboekte accommodatie vindt buiten de verantwoordelijkheid van MudSweatTrails plaats. Restitutie op het geboekte reispakket is dan ook niet mogelijk. Advies is een reisverzekering inclusief annuleringsverzekering af te sluiten.

REISADVIES

– MudSweatTrails baseert zich voor wat betreft het reisadvies op de berichten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen Ten tijde van het afreizen richting Grindelwald (uiterlijke datum 14 juli 2020) dient de code geel of groen te zijn om genoemde Trailreis door te laten gaan.  Mocht dit niet zo zijn, wordt de reis geannuleerd en wordt er gekeken naar alternatieve data.

– Bij het eventueel, door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, uitbrengen van een negatief reisadvies ten tijde van het afreizen of het verblijf ter plaatse, dient de  reiziger logistiek zelf zorg te dragen én de kosten te dragen voor zijn / haar reis terug naar zijn / haar woonplaats.

TIJDENS DE RACE

– Dient de lopers zich te houden aan de op voorhand gedeelde instructies. Welke worden gedeeld tijdens de briefing op donderdag 16 juli in Grindelwald. Hieronder vallen het meenemen van de verplichte items voor tijdens een bergrace, het dragen (en aanzetten) van een tracker als ook het bereikbaar zijn d.m.v. een mobiele telefoon.

VRAGEN

Heb je interesse of vragen? Mail naar trailreizen@mudsweattrails.nl. We maken er een waanzinnig leuke en uitdagende trip met elkaar van!

Voer uw vraag en contactgegevens in en wij nemen contact met u op

Naam (vereist)

Email (vereist)

Telefoonnummer (vereist)

Uw vraag

Uw bericht

Leave a Review

Your email address will not be published.